top of page

Tečaji

TREBUŠNI PLES

Trebušni ples je mešanica različnih plesnih tradicij, kjer se pojavljajo elementi indijskega, perzijskega ter turškega plesa, egipčanske tradicije in tradicije evropskih plesnih elementov. Namenjen je vsem ženskam in dekletom, ki želijo z eksotičnimi orientalskimi ritmi prebuditi svojo ženstveno energijo in spoznati kulturo arabskega sveta.

​BOLLYWOOD

Je mešanica klasičnih indijskih plesov z raznimi zahodnjaškimi stili kot so jazz, hip hop, balet,...Gre za plese, oziroma glasbeno-plesne inserte, ki se pojavljajo v indijskih filmih, kjer glavna junaka izrazita svojo naklonjenost drug drugemu, ne da bi s tem kršila socilane tabuje ali razjezila družino in sorodnike. Za nas so zanimivi, ker vključujejo precej izraznosti in gest.

 

 

 

ODISSI

Odissi je eden izmed osmih klasičnih indijskih plesov. Izvira iz vzhodne Indije (Orissa), kjer so ga že okoli 1500 pr.n.št. plesali v templjih kot obliko čaščenja bogov hindujske religije. Od ostalih klasičnih indijskih plesov se razlikuje predvsem po samostojnih gibih glave, prsnega koša in medenice (TRIBHANGI-ženska energija) ter osnovni poziciji CHOUKA, ki simbolizira moško energijo.

 

 

 

 

bottom of page